نماد سایت شیراز پزشک

یائسگی زودرس چیست؟ دلایل و علائم یائسگی زودرس

یائسگی زودرس چیست؟ دلایل و علائم یائسگی زودرس

یائسگی دورانی است که پریود شدن زنان متوقف می شود. زنی که به مدت 12 ماه متوالی خونریزی قاعدگی نداشته باشد، یائسه است. معمولا از سنین بالای 50 سالگی زنان یائسه می شوند. اما برخی از زنان جوان که در سنین باروری هستند و زیر 40 سال دارند یائسگی زودرس اتفاق می افتد. در این مقاله قصد داریم در مورد یائسگی زودرس و علائم و این که چرا بعضی افراد دچار آن می شوند صحبت کنیم؟

یائسگی که در سن قبل از 45 سالگی رخ دهد، یائسگی زودرس نامیده می شود. این یائسگی با یائسگی پیش رس متفاوت است.

یائسگی چیست

یائسگی زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها ساختن استروژن را متوقف کنند؛ هورمونی که چرخه تولید مثل را کنترل می‌کند. یک زن زمانی یائسه گفته می‌شود که بیش از ۱۲ ماه قاعدگی نداشته باشد و علائم مرتبط با یائسگی را داشته باشد. هر موردی که عملکرد تخمدان را مختل یا تولید استروژن را متوقف کند؛ می‌تواند علت یائسگی زودرس باشد. مانند شیمی درمانی برای سرطان یا حذف تخمدان‌ها

تفاوت بین یائسگی پیش‌رس و یائسگی زودرس

یائسگی زودرس زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها تولید هورمون‌ها را متوقف کنند و دوره‌ها در سن جوان‌تر از حد معمول متوقف شود (میانگین سن یائسگی ۵۲ است). یائسگی زودرس می‌تواند به علل طبیعی یا پزشکی (مانند زمانی که هر دو تخمدان در هیسترکتومی برداشته می‌شود) رخ دهد.

یائسگی زودرس و یائسگی پیش‌رس علل مشابهی دارند. تنها تفاوت، سن وقوع آنها است. یائسگی که پیش از ۴۵ سالگی اتفاق می‌افتد، یائسگی زودرس نامیده می‌شود. یائسگی که پیش از سن ۴۰ سالگی رخ می‌دهد، یائسگی پیش‌رس است. زناني که در معرض ابتلا به يائسگی زودرس هستند، نمی‌توانند باردار شوند.

سایر علائم یائسگی زودرس عبارت‌اند از:

در این موارد، به پزشک زنان و زایمان خود مراجعه کنید تا مسائل دیگر بررسی شوند.

  1. تغییر خلق‌وخو
  2. تغییر در احساسات یا میل جنسی
  3. خشکی واژن
  4. مشکل خواب
  5. گر گرفتگی
  6. عرق شبانه
  7. از دست دادن کنترل مثانه

چرا دچار یائسگی زود رس می شویم؟

عوارض یائسگی زودرس چیست؟

ناباروری اغلب بیشترین نگرانی در هنگام شروع یائسگی است. با این حال، دیگر نگرانی‌های بهداشتی نیز وجود دارد. جریان ثابت استروژن به بافت‌های شما دارای کاربردهای فراوانی است. استروژن باعث افزایش کلسترول خوب HDL می‌شود و LDL یا کلسترول بد را کاهش می‌دهد. همچنین رگ‌های خونی را شل می‌کند و مانع از رسیدن به استخوان‌ها می‌شود. از دست دادن استروژن زودتر از حد طبیعی می‌تواند خطرات زیر را افزایش دهد: